Çudi për vitin e ri - UDB-ja Serbe dhe udbashet shqipfoles...

31/12/2011 14:15

Një çudi për vitin e RI

UDB-ja serbe dhe udbashët shqipfolës

NUK DUHET MBYLLUR SYT PARA KËTYRE DOSJEVE!

/Përndjekësi i djallit-df/, dhjetor 2011

Se ka pas shtypje, represion, dhunë, përndjekje, krime..., mbi popullin shqiptar të Kosovës, kjo s’ka diskutim. Kush i bëri ato, kjo s’do koment as pikëpyetje, por se duhet shikuar e hulumtuar më thellë, kjo do punë dhe guxim. Kush ishin udbashët kriminel, kjo pyetje mbetet pa përgjigje. S’është aspak e këndshme për ata e për këta që e dinë dhe po heshtin.
Nëse rrugëtimi të qo deri të vend rënia e Komandant Mujë Krasniqit në Gorozhub, atje ku iu kishte zënë prita më 14 dhjetor 1998, në një lisë të gjatë që edhe sot ekziston, do t’i gjesh të gdhendur emrat e shumë policëve kriminel serb. Në atë ditë të kobshme dhjetori, kur ishin gdhendur emra kriminelësh, për të mbetur dëshmi e krimit, patën rënë në pritë 140 çlirimtar të prirë nga Komandant Muja e të bindur se një ditë do të vijë liria ashtu si e patën bërë betimin kur ishin radhitur në rreshtat e UÇK-së. Një emër që të bie në sy dhe që lidhet me ngjarjet e më hershme, me dhunën e më keqtrajtimet e tij ndaj popullit shqiptar, është ai i LAZA-KLINA. Kështu është gdhendur ky emër në lisin e gjatë që edhe sot po i ndalon rriten. Sipas dëshmive, ky emër krimineli është i Laza Drashkoviqit nga Stupa e Klinës dhe Laza Zhivkoviqit nga Krusheva e madhe e Klinës. Këtë me bindje të plotë e dëshmon Pren Palushi, i cili ndër të tjera thotë: “...ky ka qenë kauboji i Klinës, kriminel ma të madh nuk ka pas Klina...”. Në anën tjetër të një tavoline në një kafiteri të kësaj qyteze të bukur të buzëdrinit qëndron një burrë me plis të bardhë në kokë. Ai, tek po dëgjonte këtë emër, kontrollonte portofolin e vet dhe nxjerr një letër ku po shkruante emri i Lazes. Plisbardhi është babai i Komandant Kapuqit, Halil Krasniqi, i cili po sa mori frymë thellë filloi rrëfimin: “Unë sa herë që shkoi në atë vend nuk mund ta shikoj atë lisë ku është gdhendur ky emër krimineli. Aty afër lisit atëherë ka qenë e shtruar një batanije dhe ca drunj të ndërtuar si istikam prite e zezë...eh, eh...më kujtohet dhe nuk me hiqet nga mendja viti 1994, kur vet ky Laza me mori në pyetje në stacionin famëkeq të Klinës. Më pat pyetur për Mujën me orë të tera. Me thoshte; A është ai Muja me çifteli djali yt ?, po i thosha unë dhe pas disa orëve me liruan, por të nesërmen, bashkë me Hajdarpashiqin erdhen në Qabiq, prapë e kërkonin Mujën. Muja ia therri, ai për të gjallë nuk iu binte në dorë hyqymetit. Kur u ktheva në oborr ishin të nervozuar dhe nga inati me rrahën në mes të oborrit dhe atë para fëmijëve dhe para familjes. Kurrë në jetë nuk kam për ta harruar atë moment. Nuk kishte më vështir. Pastaj me morën me vete në stacionin e policisë në Klinë. Aty dihet tani, derisa u lodhën he n..., por aty nuk e kisha dert se nuk me shihnin fëmijët e as familja...” Në anën tjetër të tavolinës ishte ulur Hysni Elshani, ai herë skuqej e herë bënte për t’u ngritur në këmbë dhe me një buzëqeshje ironike vazhdoi tregimin për kriminelët që ai i quante gjakpirës e të pa ngopur me gjak shqiptari. Hysniu u ngritë në këmbë dhe iu drejtua plisbardhit: “Po pse nuk po flisni drejtë o burra. Laza e Hajdarpashiqi janë kanë të pandarë me Dervish Krasniqin, me Qazim Berishën, me Adem Hitajn e me shumë tjerë që nuk na kanë lanë vend mbi tokë. E sot ku janë këta kriminel ?! aiiiiih...” Nëse duam të flasim drejtë e pa rrotulla, këta kriminel sot po shëtisin lirshëm nëpër Kosovë, bile bile edhe të shoqëruar me shumë kënd që nuk do t’ua merrte mendja. Unë do thosha, është koha që të hapën dosjet e kriminelëve, sepse këtë e dinë të gjithë. E dinë edhe organet e drejtësisë, e më së miri e dinë populli që e ka vuajtur me shpinë. Pse heshtin, është pyetje që kërkon përgjigje !? ata që dinë për krime. Ata që i njohin kriminelët e heshtin, turpi le të bie mbi ta. Pse nuk ka ose është numër i vogël i akuzave për kriminelët ? A nuk është provë e mjaftueshme kur dihet kush i dëboi me dhunë nga shtëpitë e tyre, i rrahu, i plaçkiti, i djegu dhe së fundi i masakroi ?! Eh pra, këta ishin serbet vendor bashkë me udbashët shqipfolës që i njohim të gjithë, por ...s’ka akuza. Unë do e përmbylli shkrimin tim kështu sepse nuk di të shprehem ndryshe e as të shkruaj shkrimin që do t’i shkonte për shtati kësaj shoqërie që po merr frymë lirie në shekullin e mbrapsht....

............................................................................


Kosova shtet multietnik jo vetëm me minoritete por edhe me...!?

LËSHOJANI NJË SY KËTYRE EMRAVE !?

Dikush mund të pyes, prej nga tash këta emra ? 
Përgjigja është e thjeshtë, asgjë nuk humbë në këtë botë !
Pjesa e parë e këtij shkrimi është (nxjerrë  dhe verifikuar nga dosjet sekrete) pa asnjë ndërhyrje, kurse pjesa e dytë është publikuar më parë në faqen të internetit nga /Përndjekësi i djallit në Kosovë/. Tash mos u çuditni pse është kështu, sepse koha ka ardhur që ta njeh qeni të zonë, përndryshe mund të ndodhin kafshime, infektime, rrena, mashtrime e të vijë deri aty sa të bëhet “mut me lakna” !?

UDBASHËT E KOSOVËS ME EMËR E MBIEMËR

1. MEHMET SHOSHI- spiun (ministër i UDB-së)- merrte vetë pjesë në torturimin e të burgosurve 
2. FEVZI AJVAZI- spiun 
3. JUSUF KARAKUSHI- spiun udbash më vonë ministër i UDB-së 
4. HASAN MEHMETI-ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror (UDB-së) në Prishtinë; 
5. NAZMI JUNIKU-ish-sekretar Krahinor i Jurispodencës dhe Administratës së Përgjithshme; 
5. DURAK JASHARAJ-ish-gjykatës hetues; 
6. HALIL KELMENDI-ish-prokuror publik; 
7. DURMISH KOÇINAJ-ish-kryetar i trupit gjykues 
8. SHEFQET BYTYQI-ish-gjykatës; 
9. FEHMI GASHI-ish-gjyqtar porotë; 
10.YMER OSAJ - gjyqtarë 
11.HASAN BERISHA-ish-gjyqtar porotë; 
12.NAZMIJE KRASNIQI-ish-procesmbajtëse në gjykim; 
13.ISAK HASANI-gazetar i „RILINDJES“; 
14.ALI OLLONI- ish-gazetar i”Zërit të rinisë” 
15.FAHREDIN GUNGA-ish-kryeredaktor i Radio Televizionit të Prishtinës(RTP)

UDBASHËT QË TORTURONIN TË BURGOSURIT
16. Bafti Jakupi, 
17. Lutfi Ajvazi 
18. Ejup Bajgora 
19. Mehmet Haskaj 
20. Ibush Kllokoqi 
21. Drago Dragojeviq 
22. Muharrem Dana 
23. Sllobodan Mijoviq 
24. Asllan Sllamniku 
25. Shefqet Hashani 
26.Zenun Shala 
27.Naip Hoxha 
28.Refik Tashi 
29.Metush Sadiku 
30.Zejnullah Shala 
31.Hasan Mehmeti 
32.Shefqet Obria 
33.Faik Nura 
34.Metë Kuqi

PAK  A SHUMË TË GJITHË KËTA GJENDEN EDHE TË DOSJA E ADEM DEMAÇIT.

vazhdojmë me të tjerët
35. Metush latifi - gjyqtarë 
36. Tadej Rodiqi - gjyqtarë 
37. Hilmi Zhitia - gjyqtarë 
38. Nexhat Ajro - prokuror 
39. Mehmet Maliqi - ministër i UDB-së ( babai i Shkëlzen Maliqit) 
40. Flori Bruqi - gazetar i tanjug-ut (lexo Ninit) 
41. Isak Nishevci - gjyqtarë.. 


TË TJERËT QË QITEN NË KURTH RININË STUDENTORE

42. Rrahman Kastrati-oficer Jugosllav dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit 
43. Adem Ymeri- arsimtar, shkolla e mesme Shtime 
44. Hasan Murena- fshati Hade Obiliq, spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë ( Z.i Kosovës nr 6 viti 1983  f.15)
45. Sadik Blakaj- Komuna e Istogut në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i cili ka qitur në kurth plakun Qazim Sabit dhe Tahir Demajn, të dy nga Gjilani. Më vonë Sadik Blakaj ka shkuar në Paris i cili e ka qitur në kurth Hysen Gegen që u dënua me 13 vjet Burg. 
46. Hasan Cërvadiku - profesor udbash në Prishtinë ( profesor në shkollën kulturologjike ku qenë 
burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori) 
47. Halil Mujë Kabashi- fshatit Gjurakoc 
48. Ismail Horri - nga Istogu 
49.Sami Aliçkaj- fshati Carrabreg (të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden 
të Zëri I Kosovës numër 5 viti 1983 faqe 15) 
50. Isuf Pllana-fshati Shtitaricë ish arsimtar i historisë në Obiliq (Zëri i Kosovës nr. 7/1983 faqe 14 )
51. Gani Shoshi dhe 
52.Hajdar Shoshi (babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut 
53. Istref Sadiku- udbash Ozdrim ( 7/83 zëri i Kosovës). 
54. Zenun Çelaj- profesor i kimisë dhe 
55.Rrahim Përçuku, profesor të QAMO" Muharrem Bekteshi Vushtrri (Zëri i Kosovës nr.7. 1983) 
56. Rexhë Zeqiraj- Pasjak afër Gjilanit i njohur si Rexhë pasjaku vegël e Selim Broshës 
57. Bajram Troshupa- arsimtar i fizkulturës në Prishtinë 
58. Klodin Shiroka- arsimtare e matematikes (mbesa e Kolë Shirokes) 
59. Fatmir Rexhepi- aktivist i LSP punonjës të Prishtinës, (është zgjedhur ministër i punëve të 
brendshme në qeverinë e re të Agim Çekut)
60. Jonuz Salihu, arsimtar i kimisë dhe aktivist i Lidhjes Komuniste,sekretar në Qamo " Milladin 
Popoviq” - Normalja e Prishtinës (ishte i zgjedhur Ministër i Drejtësisë në Qeverinë e Kosovës) 
61. Hasim Milici- fshati Papaz komuna e Ferizajt 
62. Januz Loshi- udbash famëkeq në komunën e Skënderajt 
63. Bahtir Asllani- udbejc Makermal-Drenicë (Zëri i Kosovës numër 4 viti 1983 faqe 15) 
64. Vuksan Vuksanaj- udbash që përcillte emigracionin në Nju Jork 
65. Zyhra Kurteshi (Kastrati)- fshati Lebushë Komuna e Deçanit 
66. Demë Muja- Pejë, udbash plagos për vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë as edhe një ditë 
nuk mbanë burgë. 
67. Bajram Fazliu – (Çarraniku ose PATLIGJANI), fshati Iligje - Pejë 
68. Izet Imeri- Komogllav Ferizaj 
69. Hasan Lekiqi- udbash Gadime Komuna e Lipjanit 
70. Asllan Hetem Ibrahimi- Gadime e Epërme me vajzën e gruas Xhevahiren, punonte në UDB 
71. Agim Tasholli - Gadime e Ulët, (nip i kryeudbashit Faik Dudushi) 
72. Faik Dudushi - kryeudbash 
73. Ejup Kamerolli- Llapashticë 
74. Ahmet Deliu - Podujevë 
75. Ahmet Ahmeti- gjykatës (dënoi kadri osmanin) 
76. Sokol Osman Oruqi - Turiqevc Skënderaj 
77. Maliq Sheholli dhe 
78. Fatmir Sheholli- (babë e bir),- ky i dyti edhe sot punon për UNMIK-un 
79. Nijazi Hasani- fshati Rakovicë ose si e kanë quajtur ndryshe Nijazi Kisha ( për të gjithë këta 
mund të lexohet në Zërin e Kosovës numër 10 viti 1984 si dhe në ZIK numër 5 viti 1985)
80. Fehmi Bradashi- profesor i gjeografisë në shkollën e mesme “8 Nëntori” në Podujevë 
81. Ramiz Shehu " Hitleri"- mësues 
82. Ukë Muçaj - gjykatës në Pejë 
83. Nezir Sherifi- udbash në Ferizaj 
84. Shaqir Uka dhe 
85. Vahide Uka- (burrë e grua njeri dhëndër i Halit Ternavcit e tjetra e motra) 
86. Xhafer Qorri - (i vrarë nga një polic magjup gjatë luftës se fundit ne trafostacionin e 
Drenasit,përndryshe ky kishte dorë ne masakrat e Qirezit, Likoshanit dhe Abrise)
87. Hamze Shtutica- (njëjtë sikur Xhafer Qorri, por ky i vrarë pas luftës së UÇK-së dhe me një 
proces të montuar pjesëtarët e UÇK-së, gjykata unmikistano serbo indiano ruse i dënoi me nga 
30 vjet burgim, kinse për këtë vrasje të kësaj kafshe të quajtur njeri) 
88. Zenel Hoti- fshati Godanc i Drenasit 


EMËRAT TJERË TË NDYTËSIRAVE
89.Zymer Maqastena- spiun 
90.Ibush Arifi - bashkëpunëtor i udbes me të bijtë nga Bakshia 
91.Murat Zhevelli 
92.Ibër Hasku - udbash (e vrau Haxhi Tishukun) 
93.Januz Haklaj - spiun 
94.Hysen Prushi – bashkëpunëtor i UDB-së 
95.Shaban Abazi 
96.Agim Muhaxheri - gazetar (ky në vitin 1990 publikisht në gazetën Rilindja kishte kërkuar falje për bëmat e tij dhe natyrisht..hm.. ishte falur sepse megjithatë e kishte kuptuar gabimin që kishte bërë punën e dreqit) 
97.Ramë Ademaj - udbashë Pejë 
98.Istref Sadikaj - udbashë Pejë 
99.Ramë Ademi - kryeudbashë Pejë 
100.Rrahman Zylfiu - udbashë Kumanovë 
101.Rabit Zylfiu- ( ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proces gjyqësor edhe kishte pohuar këtë gjë se: " ishte dërguar për të përcjellë një emigrant shqiptar nga Jugosllavia” - për këtë më hollësisht shkruan; Zëri i Kosovës" numër 6 viti 1983) 
102.Behxhet Jashari - udbash hajdut 
103.Behxhet Behxheti - Shkup 
104.Januz Panjolli - Shkup (Zëri i Kosovës numër 7 vitit 1983) 
105.Rexhep Musliu - Shkup 
106.Hasan Abazi - historian Kërçovë 
107.Selman Sadiku - 
108.Nexhemedin Rustemi - Kërçovë 
109.Hamit Hamiti- (dëbohet nga Shqipëria si agjent i UDB-së dhe vazhdon punën në Maqedoni, pra kjo vërteton që Jugosllavia tentonte të qonte spiun në Shqipëri të cilët gjoja si të përndjekur nga serbet...pra shihet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me të kthyer, ky kishte vazhduar punën e tij në SPB të Maqedonisë 
110.Zylal Abedini - udbash SPB Maqedoni 
111.Abdyl Zhuta - udbash Ohër 
112.Edin Marku – udbash Dibër 
113.Ajrush Toska - udbash Strugë 
114.Sherif Trema - udbash Kërçovë 
115.Kaim Murtishi- (zik numër 3 viti 1984)
116.Mehmet Hasku - udbash Pejë 
117.Halit Deliu - spiun nga Majaci 
118.Xheladin Beçiri - udbash 
119.Kristë Gegaj - Istog (personalisht shkon dhe burgosë Emine Mahmutajn) 
120.Xhelil Shala - Hade 
121.Nijazi Limanovski-Limani 
122.Xhabir Alija-Ilijovski- (zik numër 3 viti 1985 faqe 19) 
123.Esat Limani – spiun, arsimtar i biologjisë 
124.Mustafa Abedinoski 
125.Qamil Muhaxheri- (udbash në ambasadën e Jugosllavisë në Tiranë - ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të përcjell emigracionin (zëri i Kosovës 7-8 gusht -shtator 1986) 
126.Nezir Sherifi - udbash Ferizaj 
127.Enver Gashi - diplomat Cyrih 
128.Sali Bajrami, 
129.Ibush maraj, 
130.Sinan Blakaj, 
131.Nimon Blaka- të gjithë nga Vrella (Zëri i Kosovës 4 prill 1987)
132.Murat Shevelli 
133.Enver Shevelli 
134.Naser Shevelli- (inspektor Supovc) 
135.Ramadan Sermagjaj- (kryudbash Gjilan)


(kësaj radhe lista përfundoi me 135 emra...hmmmm...hajde, hajde, hajde....)
Zoti e bëftë hair!

.................................... 

 ARGATËT E UDB-së NË SLLOVENI    

shkrimi është i dërguar nga:/ Qazim Xani – Lubjanë/ 
Në korrik 2003 në Lubjanë doli nga shtypi libri i Dushan S. Lajovic, ish KONSULL NDERI I PËRGJITHSHEM në Zelandë të Re me titull: “MIDIS LIRISË DHE YLLIT TË KUQ” – “MED SVOBODO IN RDEÈO ZVEZDO”( lexo ne origjinal). Në këtë libër janë të shënuar 13.901 persona – bashkëpunëtorë të UDB-së. Secili e ka Dosjen e vet. Bashkëpunëtorët e regjistruar të UDB-së kanë shenjat prej -0050000 deri -0059999. Të gjithë e kanë pasur të njohur statusin e vet. Një bashkëpunim me UDB-në zakonisht e kanë konfirmuar me nënshkrimin e deklaratës për bashkëpunim. Detyrat e besuara i kanë kryer konform udhëzimeve të dhëna nga agjentë profesional dhe rezervistë të UDB-së. 
Shqiptarët të cilët ishin bashkëpunëtor të UDB-së në Slloveni, nxjerrë nga ky libër janë: 
(shënimet janë të përshkruara ashtu siç janë në libër)
Mbiemri Emri Datëlindja Numri i Dosjes (SDV) 
01. ADEMI VELI -15/8/56 0052641-00000 
02. ALIJA REDJEP - 8/5/52 0016736-00004, 0052677-00000 
03. ALILI ISEMAIL - 1/11/63 0055000-0000 
04. ALILOVSKI DERVIŠ - 10/10/45 0060000-07804 
05. ALIRIZA NEÐAT - 1/7/42 0052620-00000 
06. ALIU FAZLI - 17/11/57 0014000-05957, 0055000-00000 
07. BAJRAKTARI HALIT - 2/6/54 0016751-00071, 0052741-00000 
08. BARBATOVCI RAMADAN - 27/4/57 0055000-00000, 0000198-21131 
09. BESIMI HASAN - 19/3/34 0000198-23124, 0000198-24058, 00553278-00000 
10. BISAKO DAMJAN - 10/10/65 0052969-00000 
11.......................................................................................

12. DJELOŠEVIÈ MARAŠ - 25/7/36 0060000-05133 
13. DEMIRI NAZMI - 21/3/54 0003551-00000, 0055000-00000 
14. DŽUKAJ ÈERIM - 8/11/59 0055000-00000 
15. DŽELADINI SKENDER - 25/3/61 0053306-00000 
16. ELSHANI SULEJMAN - 20/1/50 0055000-00000 
17. HOXHA XHEVDET - 15/4/59 0055000-00000, 0016751-00126 
18. HUSEINI SHABAN - 9/3/35 0052731-00000 
19. ISENAJ ALIJA - 6/2/48 0055000-00000 
20. IZEROVSKI ISTREF - 10/6/30 0055000-00000, 0014283-00343 
21. KUKLEA MIFTAR - 11/9/27 0055000-00000, 0016984-00000 
22. MAKICA TEFIK - 13/6/50 0055000-00000, 0016751-00133 
23. MATOŠI AJDIN - 3/8/55 0052621-00000, 000198-23122 
24. MEHMETAJ BAJRAM - 30/12/35 0000198-30986, 0053131-00000 
25. MILLANAJ REXHA - 18/12/43 0055000-00000 
26. MINIRI GAJUR - 27/2/65 0053120-00000 
27. MURATI ISMAIL - 24/6/59 0053247-00000 
28. MURTEZAN ABDULVEHAB - 28/12/44 0055000-00000 
29. RAMA XHAFER - 10/4/55 0055000-00000 
30. RAMADANI AJET - 22/7/48 0016798-00000,0014000-04443, 005500-00000 
31. RAMADANI ISAK - 6/5/38 0055000-00000, 0017107-00000 
32. RAMADANI SADIK - 15/8/41 0055000-00000 
33. RIZVANOLI ABDULA - 30/12/43 0055000-00000 
34. SABIT FIDAN - 15/4/23 0003677-00000, 0055000-00000 
35. SADIKU ZENI - 1/10/46 0016779-00000, 0055000-00000 
36. SINDRAKOVSKI GERASIM - 20/5/34 0060000-06879 
37. TAHIRAJ ADEM - 25/11/54 00622-00000, 00550000-00000 


Edhe pse numri i këtyre Shqiptarëve - bashkëpunëtorë të UDB-së, (lexo, të mjerë) duket në shikim të parë i vogël, bazuar në numrin e Shqiptarëve të cilët jetojnë në Slloveni është shumë i madh!!! 
E vërteton:

Qazim XANI, Kryetari i Bashkësisë Shqiptare në SLLOVENI (BSHS) dhe
                    Kryetar i Shoqatës për Përmirësimin e Padrejtësisë (DPK)
.................................................
Ndoshta këta far tipash sot jetojnë në Kosovë, kanë bërë pasuri, janë të privilegjuar, kanë arritur deri edhe në poste të larta shtetërore e partiake, ndoshta edhe e mbajnë kokën lart, por një gjë duhet ta dinë se populli nuk i harron të këqijat që i janë bërë nga UDB-ja dhe argatët e saj !?
Kosovë hapi sytë, dheu po të gërryhet ndër këmbë

-Alternativa e vetme - Ribashkimi i trojeve shqiptare

                                                  ....................................................

                                 

P.S -

(Duke u bazuar në dokumentin zyrtar, nga: AGJENCIA SLLOVENE E INTELIGJENCËS DHE SIGURIMIT  (ne origjinal SOVA), nr.0202-4/2008/2 dt.29.09.2008, e nënshkruar nga Zëvendësdrejtori Darko Stare (nënshkrimi i palexueshëm), të cilin dokument e ka deponuar z. Shiqer Dedaj ne redaksinë e webfaqes: www.uniartpro1.webnode.com ,  artikulli është duke u përmirësuar, artikulli i përmirësuar do të ribotohet (me faksimilen e dok. origjinal në gjuhen sllovene dhe shqipe) posa të verifikohet vërtetësia e dokumentit).

                                                                                                                     Me respekt

                                                                                                        Redaksia uniART - ( d.f- dhjetor 2011)

.............................................................................................................................

Redaksia e faqes www.uniartpro1.webnode.com , të gjithë shqiptarëve uron

GËZUAR VITIN E RI

Kurse emrave të listes se lartshënuar - lexo mjeranave, udbejcave shqipfolës

MARRE U QOFT!?

 

Back

Search site

© 2014 All rights reserved.