LLAPAQENËRIA E QENIT-NJERI SHOPENHAUERIAN

LLAPAQENËRIA E QENIT-NJERI SHOPENHAUERIAN


Se “shkrimit”shkarravinë të njëfarë Kadri (Os)Manit, me titull “Dy llapaqena ka bërë nana, një Prishtina e një Tirana!”, publikuar në portalin www.zemrashqiptare.net, më 5. 12. 2008, në rubrikën DEBATE, nuk meriton t’i përgjigjemi, tregojnë qëllimet e tij “atdhetare” prej ndjekësi të rafinuar të shqiptarëve.
Por, tek shikoja fotografinë me plis të atijfarë Kadri (Os)Manit, më kujtoheshin “patriotët” e Titë Shkaut e të Titicë Shkinës, të cilët shfrytëzonin elementet kombëtare shqiptare dhe veprat e tyre “shqiptare” si maskë të “patriotizmit” dhe bridhnin, me plisa në kokë e me kostume tjera kombëtare (besa, edhe hiç pa to, kudo institucioneve krahinore të KSAK!), odë më odë, dasmë më dasmë dhe gazmend më gazmend, katundeve dhe “qyteteve” të pushtuara shqiptare, duke shitur “patriotizëm shqiptar” me bateritë që ua mbushte Beogradi për nevojat e tij, sa herë që ai (Beogradi, pra), donte t’i ndiqte, torturonte e persekutonte shqiptarët që nuk e duronin çizmen e tij pushtuese, tjetërsimin e tyre dhe të traditave të tyre, si dhe dëbimin prej trojeve të tyre Etnike iliro-shqiptare dhe prej vatrave të tyre stërgjyshore.
Po, po, tek shikoj dhe analizoj fotografinë e tij me plis të bardhë(!), dhe, ‘fytyrën’ e tij të pispillosur, më kujtohen spiunët më të rafinuar të sigurimit sekret shtetëror serb të UDB-së dhe të KOS-it, të cilët, gjatë tërë ditës “shitnin” ‘patriotizëm’ (bile, edhe me shkrimet e tyre nëpër ‘gazeta’ e ‘libra’), dhe, gjatë gjithë natës qëndronin në zyrat e UDB-së dhe të KOS-it, duke informuar për ecuritë e “patriotizmit” të tyre “shqiptar” kundër ‘gjahut’ shqiptar që kishin vënë në shënjestër!...(Bah!)...
Po, kush dhe cilët janë ata e këta që atëherë na ndiqnin dhe na spiunonin tek UDB-a, pse donim Shqipërinë dhe Xhaxhin Enver Hoxha?!(!) Po, kush dhe cilët janë ata e këta që sot na ndjekin, po pse duam Shqipërinë – SHQIPËRI dhe pse nderojmë veprën e madhe e kombëtare të Xhaxhit Enver Hoxha?!(!)...
Dihet se 80 mijë llapaqena të tipit qen-njeri shopenhauerian, ‘patriotë’ e udbashë “shqiptarë” i ka pasë Tita, na i ka lënë, n’Prishtinë, në prita! Besa, edhe në Shkup e Tiranë, e, ATDHEUT n’katër anë! (Bah!)...
Kjo është e vërteta e hidhur, pelim, për shqiptarët. Llapaqenëria e qenit-njeri shopenhauerian, të quajtur Kadri (Os)Mani, vazhdon me avazin e “patriotizmit” me plis të bardhë!... Populli shqiptar ka shumë urti të qëlluara, dhe, ndër to, dy do ia kujtoja “mikut” tim Kadri ...(!): Me këtë ‘fytyrë’ të pafsha, me këtë ‘fytyrë’ të lasha! Dhe, kafshës (‘hajvanatit’) s’i prehet dam!...
Kafshës nuk i prehet dëm, as kur shfrytëzon shkarravinat e miqve dhe të bashkëmendimtarëve të tij bashibuzu(j)kë antienveristë (lexo: antishqiptarë) të shtufomanëve, gashavellëve dhe të tjerat, si të llapaqenve sikurse është vetë!...
“Hajvanatit” si Kadri (Os)Mani, nuk i prehet dëm! As insekteve si mizat nuk u zihet për të madhe pse ushqehen kadrillapaqençe, vetëm me M të madh!...

Search site

© 2014 All rights reserved.